Falsafah Jawa Kuno Menjawab Persoalan Puncak Di Zaman Edan

Falsafah Jawa Kuno Menjawab Persoalan Puncak Di Zaman Edan 

Falsafah Jawa :

1. Utang Pati Saur Pat, Wong Ora Jujur Hancur
Utang Loro Saur Loro, Sing Jujur Mesti Makmur

2. Kebo Nusu Gudel, Guru Kencing Berdiri
Murid Kencing, Sak Nggon-nggon sak karepe dewe

3. Ing Ngarso Sung Tulodo, Ing Madyo Mangun Karso, Tut Wuri Handayani

4. Wanito Wani di Toto, Suwargo Nuntut Neroko Katut Dudu Wanito Wani Marang Toto

5. Atine Metu Wulune, Getun Tembe Mburine Ambek Angkoro Murko, Musuhe Seng paling Abot Yoiku Musuh sing Ono Atimu

6. Wong Waskito Lan Wicaksono, Biso Mancolo Putro Mancolo Putri

7. Esok Loro Sore Mati, Sore Loro Sore Mati, Sore Loro Esok Mati, Loro Atine Dewe Iseh Bejo Marang Wong Eling Lan Waspodo

8. Suro Diro Jayaningrat Lebur Deneng Pangestuti, Ngunduh Wohing Pakerti
Mawa Karu Wama Karulloh, Wallahu Qoirul Makirin

9. Sopo Wong Sing Nggampangke Kesusahane Wong Liyo, Wong Liyo, Wong Iku Bakal Digampangake Marang Gusti Alloh.

Wisata Positive Semoga Pitutur Falsafah Jawa ini memberikan kita kemanfaatan bagi kita semua Amin


Baca Juga : Ramalan Jawa Kuno Falsafah Jangka Joyoboyo
Share:

Data Status Covid-19

TOTAL POSITIF
ORANG
Positif
TOTAL SEMBUH
ORANG
Sembuh
TOTAL MENINGGAL
ORANG
Meninggal
INDONESIA

POSITIF , SEMBUH , MENINGGAL

Indonesia
Sumber data : Kementerian Kesehatan & JHU. Update terakhir :

HISTATS